husbilskatalogen.se

Jämför husvagnsförsäkring

Jämför husvagnsförsäkringar för att hitta det alternativ som är bäst för dig och dina förutsättningar. På den här sidan hittar du tips på ett antal bra försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för husvagnar. Du hittar också matnyttiga tips som är bra att ha i åtanke om det är så att du funderar på att köpa en begagnad husvagn och varför det är en fördel att köpa en snarare än att hyra.

Hitta husvagnar till salu

Varför köpa husvagn? En husvagn är frihet på hjul. Du kan resa kors och tvärs och nästan vart du vill och har alltid en bekväm sovplats med dig. Husvagnar finns i mängder av olika varianter, från de med nästan samma komfort du hittar hemma till enklare som uppfyller de allra enklaste villkoren. Detta gör förstås också att prisvariationen är stor. På Fri-bo finns husvagnar till salu i olika prisklasser. Om du står inför ett köp av husvagn, vad ska du tänka på? Först och främst är det förstås bra att tänka på hur många som ska sova i husvagnen, därefter är det en fråga om tycke och smak vilken typ av bekvämligheter du vill ha. Köksplats, toalett, solcellsanläggning på taket är bara några exempel på tillval som finns till husvagnar numera.

Måste husvagnen vara försäkrad?

Nej, en husvagn måste inte vara försäkrad. Dragbilens trafikförsäkring omfattar också husvagnen om personskador eller trafikolycka skulle inträffa. En husvagnsförsäkring ger dock skydd mot en hel del olyckor och annat som kan inträffa som inte omfattas av dragbilens försäkring. Detta inkluderar till exempel glasskador på husvagnen, brand, fuktskador, rättsskydd, stöld med mera. Även om en husvagn inte måste vara försäkrad kan det dock vara en bra idé att skaffa en försäkring ändå.

3 tips på husvagnsförsäkringar

Watercircles

Watercircles är ett försäkringsbolag som ägs av Munich Re som är ett av världens största försäkringsbolag. I Sverige har bolaget varit verksamma sedan 2010. Förutom att erbjuda sina försäkringstagare bra försäkringar som är lätta att förstå sig på jobbar Watercircles också aktivt för att vara miljövänliga. I och med det har de i nuläget ett stort antal miljöcertifierade försäkringar i utbudet, till exempel försäkring för husvagn. Certifieringarna inkluderar bland annat Naturskyddsföreningens Bra Miljöval såväl som ISO 14001. Sedan starten har bolaget och deras försäkringar konstant legat i toppen i kundundersökningar. Bortsett från att kunderna uppskattar deras försäkringar har de också fått fina vitsord för deras snabba svarstider. Om du kontaktar dem via telefon kan du räkna med att få svar inom 20 sekunder. Det är snabbt, inte minst med att Watercircles har lite drygt 100 anställda som tar hand om de norska och svenska försäkringsmarknaderna. De snabba svarstiderna betyder hur som helst att om du drabbas av en skada så kan du räkna med att skadehanteringen sker snabbt och smidigt. 

 

Försäkringsbolag som erbjuder ett flertal miljöcertifierade försäkringar

Snabba svarstider

0 kr i självrisk vid glasskador

 

Halvförsäkring

Helförsäkring

Tilläggsförsäkring

Personskada

Stöld

Brand

Personlig lösegendom

Semesteravbrott

Att teckna bilförsäkring för företag

En trafikförsäkring är obligatoriskt om du har en bil. Du får ett bättre skydd med en hel- eller halvförsäkring. Här är några viktiga saker att tänka på när du ska teckna bilförsäkring för företag.

  • Jämför olika bilförsäkringar
  • Den som äger och kör bilen mest måste stå som försäkringstagare, annars är försäkringen ogiltig.
  • Nya bilar har vagnskadegaranti under 3 år, detta motsvarar vagnskadeförsäkringen som ingår i många helförsäkringar.
  • En bilförsäkring har normalt sett en bindningstid på minst 1 år.
  • Om du haft bilförsäkring hos ett annat försäkringsbolag tidigare, tänk på att avsluta autogiro

Förmåner

Många försäkringsbolag erbjuder olika typer av förmåner till sina kunder. Vanligt förekommande förmåner är till exempel rabatter. En typ av rabatt är att du får en prisreducering om du tecknar upp dig för en försäkring online. Det är också vanligt att försäkringsbolag ger dig rabatt om det är så att du har flera olika typer av försäkringar hos dem. Tilläggsförsäkringar kan i många fall också ge rätt till olika slags förmåner.

Delbetalning eller årsbasis

De flesta försäkringsbolagen ger dig olika alternativ för hur du vill betala din försäkring. Detta gäller såväl olika betalningsalternativ som med vilken frekvens du vill betala försäkringen. Om du vill betala månadsvis är det vanligtvis autogiro som gäller. Vill du istället betala kvartals-, halvårs- eller helårsvis kan du i de flesta fall välja att betala på faktura. Den slutgiltiga prissättningen ska inte påverkas av med vilken frekvens du väljer att betala försäkringen.

Kundnöjdhet

När du letar efter en bilförsäkring letar du förstås i första hand efter en försäkring som har villkor som passar dig. Många bilförsäkringar är dock lika varandra. Om du hittar flera stycken som stämmer väl överens med vad du är ute efter är det en bra idé att titta på kundnöjdhet och välja det försäkringsbolag vars kunder är mest nöjda. SKI, Svenskt Kvalitetsindex, är en aktör som mäter kundnöjdhet bland försäkringsbolag. 

Tillgänglighet

Att ett försäkringsbolag ska vara tillgängligt upplever många som en avgörande faktor. Den som drabbas av en olycka vill såklart att försäkringsfrågan ska bli utredd så fort som möjligt. Tillgänglighet brukar också spela en stor roll vid betygssättningen av försäkringsbolag i olika nöjdhetsindex. Det är också en fördel om företaget ifråga finns tillgängligt både via telefon, e-post och gärna chatt. Så korta svarstider och kort skadehantering som möjligt brukar ge höga betyg.