husbilskatalogen.se

Assistansförsäkring för husbil

Hem > Assistansförsäkring för husbil

Assistansförsäkring för husbil

Med en heltäckande assistansförsäkring för husbil kan du känna dig trygg på vägarna. Försäkringen kommer till nytta om du drabbas av ett oförutsett driftstopp i trafiken. Förhoppningen är såklart att du aldrig behöver nyttja den – men är olyckan framme kan vi lova att du inte ångrar ditt val. Här får du tips på vad som är viktigast att kolla efter när du jämför assistansförsäkringar.

Komplement till husbilsförsäkring

En husbilsförsäkring inkluderar i normala fall inte vägassistans. Vi har tittat på innehållet i WaterCircles husbilsförsäkring. Där ingår trafikförsäkring, kostnadsersättning för skador som uppstår vid brand, stöld eller stöldförsök (inkl. stöld av hjul), skador på glas vid stenskott, maskin- och elektronikskada, reseavbrott, personlig lösegendom (egendom och ägodelar som förvaras i husbilen), räddningsförsäkring och rättsskydd. Om du vill ha en husbilsförsäkring med vägassistans behöver du addera det som ett tillägg. Så här ser det ut när du ska teckna försäkring för din husbil, oavsett försäkringsbolag. Därför är vägassistans för husbil ett bra komplement när du vill känna dig helt trygg på vägarna.

Vägassistans för husbil – 6 punkter att jämföra

Innan du tecknar vägassistans för husbil är det angeläget att på ta reda på vad som ingår i tjänsten, det skiljer sig nämligen mycket åt mellan olika assistansbolag. Du kanske inte behöver läsa allt det finstilta – men punkterna nedan är verkligen värda att fundera över en extra gång innan du tar beslut. Assistansbolaget har en assistansförsäkring för husbil som uppfyller samtliga kriterier nedan. Det finns fler bra företag att välja för din assistans för husbil, men när vi jämförde aktörerna som finns på marknaden idag var det deras försäkring som stack ut på ett positivt sätt, i förhållande till priset. En fördel med deras försäkring är att den såklart gäller i Sverige, men även i alla länder i Europa som ingår i Gröna kort-samarbetet.

1. Fordons- eller personbunden?

Det finns en stor skiljelinje mellan fordonsbundna och personbundna försäkringar. En fordonsbunden försäkring gäller endast när försäkringstagaren kör den husbil som försäkringen gäller för. Ett annat upplägg är den personbundna försäkringen. Den passar bra för dig som vill känna friheten att kunna låna en bekants, kollegas eller campinggrannes husbil. Försäkringen gäller oavsett vilken husbil du kör.

2. Vem tar kostnaden?

När det kommer till vägassistansförsäkringar brukar de allra flesta assistansbolag stå för utlägg som varit nödvändiga, men nackdelen är ofta att detta tar väldigt mycket tid och energi. Originalkvitton ska scannas in och bifogas och handlingarna behöver inte sällan kompletteras med ytterligare information. Vissa assistansbolag står för alla utlägg från start, vilket är att föredra. Då slipper du själv ligga ute med pengar.

3. Nätverk av bärgare och kundbas

Det finns ingen magisk regel som säger att ”ju större assistansbolag, desto bättre”. Något som däremot är fastslaget är att stora assistansbolag ofta har ett väl utvecklat nätverk med bärgare anslutna till sitt stall. Det leder till att bärgningstiderna blir kortare. Ett assistansbolag som har en stor kundbas och många kunder anslutna till sig behöver många bärgare som står redo, vilket i slutändan gynnar dig som kund.

4. Heltäckande assistansförsäkring för husbil

Visst, det viktigaste för en assistansförsäkring för husbil är att problemet fixas direkt på plats eller bärgas till närmsta verkstad. Men det är mycket ”runt omkring” som också ska klaffa. Säg att din husbil drabbats av ett allvarligt problem som kommer ta tid att fixa. Då kan det bli aktuellt hotellövernattning, hyrbil eller bokning av hemresa på annat sätt. Välj med fördel ett assistansbolag som hjälper dig med detta.

5. Digitala lösningar

Glöm tiden när du behövde stå i telefonkö för att få tag på bärgning. Numera erbjuder flera assistansbolag möjligheten att boka bärgning själv, via telefonen. När du gör bokningen anger du din position, registreringsnummer och telefonnummer. Du får sedan tillbaka en bekräftelse på bokningen och information om bärgarens beräknade ankomsttid. Smidigare blir det inte!

6. Professionell kundsupport

Om du skulle behöva ta kontakt med ditt assistansbolag är det viktigt att du får snabb hjälp. Det är även viktigt att rådgivningen är professionell och snabbt sätter sig in i din situation. En lyckad assistans för husbil guidar och instruerar dig från start till mål. Skulle din situation kräva ett skräddarsytt upplägg är det oftast kundsupporten som syr ihop detta, vilket ställer höga krav på en kvalitativ support.