husbilskatalogen.se

Köpa ny husbil

Hem > Köpa ny husbil

Köpa ny husbil

Husbil är perfekt för dig som vill känna friheten att kunna åka var du vill, när du vill. När du köper husbil köper du både en bil och ett hem i ett, därför är det bra att ta tid på sig och verkligen känna in för- och nackdelarna innan du tar beslut. På denna sida får du tips på vad du kan tänka på innan du köper ny husbil.

5 saker att tänka på

1. Gör en priolista

Vid husbilsköpet får du ta ställning till många olika frågor. Tillslut kan det vara till stor hjälp att ha gjort en priolista med de viktigaste egenskaperna ni är ute efter. Att gå ”back-to-basic” och påminnas av era behov är alltid en bra idé. Läs mer om förberedelser och tips kring husbilsköpet som bloggen ”Bo i husbil” sammanställt.

2. Fundera över storleken

En bra sak att ha klart för sig är hur många bältade platser och liggplatser ni vill ha i husbilen. Det avgör nämligen vilken storlek ni ska kolla efter, så fundera på om ni vill ha möjlighet att ta med vänner, släkt och bekanta på vägarna eller om husbilen främst är tänkt att användas för färre passagerare.

3. Prata med en återförsäljare

Återförsäljare av nya husbilar har ofta mött tusentals kunder och vet därför vilka krav och behov som ständigt återkommer. Vårt tips är att välja en återförsäljare med lång erfarenhet i branschen för att säkerställa en rutinerad och kunnig service utifrån dina krav på husbilar. Fri-bo.com har nya husbilar och med över 40 års erfarenhet i branschen ger de dig trygghet som gör husbilsköpet enklare. Dessutom ingår en lång garanti i köpet vilket inte alltid är fallet om du köper privat. Det finns även husbilar på exempelvis Blocket.se och Bytbil.com men var medveten om att det ställer högre krav på dig som köpare som måste göra många kontroller innan köpet.

4. ”Ny-känslan” är oslagbar

Att sätta sig i en sprillans ny husbil är en känsla som slår det mesta. En husbil som ligger i framkant av den tekniska utvecklingen är en fröjd att köra och just känslan att vara först i bilen är något som alla borde uppleva.

5. Hyr eller provkör innan köp

Idag finns det så mycket information att hitta på nätet. Det är nästan så att folk glömmer bort att det ska kännas rätt på plats i husbilen. Det första intrycket påverkar oss mycket. Att planera in tid för att hyra en modell ni är intresserade av är smart. Då får ni testa hur husbilen beter sig på vägarna. Har ni inte möjlighet att hyra en modell ni kollat in är det viktigt att ni provkör hos återförsäljaren. En halvtimma på vägarna kan räcka långt för att avgöra om husbilen är något för er eller inte.

Fler tips

ViBilägare har satt ihop en lista över vad som är bra att tänka över när du går i tankar att köpa husbil i sin artikel Köpa husbil: tips och hjälp. De går bland annat igenom:
  • De olika husbilstyperna
  • Körkort som krävs