husbilskatalogen.se

Assistansförsäkring för husvagn

Hem > Assistansförsäkring för husvagn

Assistansförsäkring för husvagn

Genom att teckna en assistansförsäkring för husvagn skapar du dig en trygghet när du ger dig ut på vägarna. Försäkringar är något man förhoppningsvis slipper nyttja, men olyckor kommer oväntat och utan vägassistans för husvagn kan din resa bli väldigt dyr på ett ögonblick. Här hittar du vad du bör titta efter när du tecknar ny assistansförsäkring för husvagn.

Vägassistans för husvagn – 6 saker att jämföra

Inför ditt val av vägassistans för husvagn är det viktigt att se över vad för aspekter som kan komma att bli relevanta i framtiden. Det är inte alla som anser att alla 6 punkter är avgörande, men det är i alla fall något du bör ha övervägt innan du tecknar din försäkring. Ett av få bolag som uppfyller alla viktiga kriterier vi satt upp för en heltäckande assistansförsäkring för husvagn är Assistansbolaget. De bockar av samtliga kriterier och har dessutom ett rimligt pris på sin vägassistansförsäkring för husvagn. De finns fler bra alternativ på marknaden, men det flesta fallerar på någon av punkterna nedan.

1. Bred anslutning av bärgare

Vill du försäkra dig om korta väntetider bör du söka dig till ett assistansbolag med ett stort nätverk av bärgare. Ju fler bärgare som är anslutna till ett assistansbolag, desto säkrare kan du vara säkrare på att det finns en bärgare tillgänglig i din närhet när du behöver det. Med vissa assistansbolag kan du även digitalt följa var din bärgare befinner sig, samt hela processen tills din husvagn är hel och redo att ge sig ut på vägen igen.

2. Helhetsupplägg

När man kollar på vägassistans för husvagn tittar man mestadels på det självklara med utläggsersättning och självriskkostnader, men missar oftast andra aspekter som kan spela stor roll i slutändan. Vissa assistansbolag erbjuder utöver själva assistansen även tjänster som reparation på plats, hyrbil, hotellvistelse och bokning av hemresa på annat sätt vid situationer som kräver det.

3. Personbunden försäkring

När du tecknar vägassistansförsäkring för ditt fordon kan du oftast välja att skriva antingen en personbunden eller fordonsbunden försäkring. Med en fordonsbunden försäkring gäller försäkringen enbart för fordonet som den är registrerad för. När du tecknar personbunden försäkring däremot har du möjlighet att nyttja samma försäkring när du byter husvagn, hyr husvagn eller när du exempelvis lånar en väns husvagn.

4. Reparation på plats

Med reparation på plats får du hjälp av mekaniker direkt på plats, som ser över fordonsproblemet och åtgärdar det direkt om det är möjligt. Det är såklart det allra bästa, eftersom du snabbt kommer utan något långt stopp. För alla vill väl hellre njuta av sin resa, i stället för att leta verkstad och vänta på att de ska laga något som en mekaniker lika väl hade kunnat åtgärda på plats? En erfaren bärgare har ofta koll på vanligt förekommande problem.

5. Utomlandsförsäkring

Om du har i åtanke att ta med husvagn på semester utomlands bör du teckna försäkring hos ett assistansbolag som erbjuder assistans för husvagn även utanför Sverige. Med något som kallas ”Gröna kort-samarbetet” kan du nyttja din assistansförsäkring för husvagn i nästintill alla europeiska länder. När du försäkrar din husvagn med ett assistansbolag inom samarbetet registreras nummerplåten så att du kan resa utan skriftliga dokument i majoriteten av länderna.

6. Mängdrabatt för fler fordon

Vissa försäkringsbolag erbjuder en kombinationsrabatt när du registrerar vägassistansföräkring till bil hos samma assistansbolag som din husvagn. På så sätt kan du sänka din försäkringspremie och få samma fördelar till bägge fordonen. Då du ändå tar bilen när du ger dig ut på vägarna med husvagnen kan du passa på att se över dina möjligheter att sänka dina kostnader och slå ihop två flugor i en smäll.