husbilskatalogen.se

Ställplatser Polen

Hem > Ställplatser Polen

Ställplatser Polen

Många husbilsägare har fått en ny semesterfavorit de senaste åren: Polen. I Polen är fenomenet med ställplatser inte lika vanligt som hos oss i Sverige, men oroa dig inte. De campingplatser som tar emot husbilar (de allra flesta) är betydligt billigare än i Sverige.

Att åka husbil i Polen

Om du ska åka med husbil i Polen är det viktigt att ha koll på vilka dokument och handlingar som du ska ta med. Polska Turistföreningen har satt ihop en guide som tar upp vad du behöver veta när du åker bil i Polen. Lär dig mer om:
  • Obligatoriska handlingar och bilutrustning
  • Vägar och motorvägar
  • Bilförsäkring och trafikregler
  • Verkstäder och bensinstationer

Ställplatser

Polen kryllar av ställplatser där du kan ta del av alla bekvämligheter du behöver efter en dag på vägarna. Här kan du se förslag på bra ställplatser i Polska Rivierans ”Trestadsområde” (Sopot, Gdansk och Gdynia).

Camping Stogi Gdansk​

I närheten av Gdansk finns en camping och ställplats för dig som är ute efter en ypperlig sandstrand. Campingen är att betrakta som budgetklass och det finns bekvämligheter så som matbutik, restaurang och wifi på området. Gillar du sol och bad är detta boendet för dig.

Det går att ta spårvagn in till centrala Gdansk där ni kollar in stadens sevärdheter. Gdansk har seglat upp som en svenskfavorit i Polen. Där kan du nämligen njuta av både strand och stad – en populär kombination. Många väljer att ta en weekend i Gdansk. Då kan man bocka av de flesta sevärdheter staden har att erbjuda.

Här ligger campingen

Läs mer

Camping Metropolis Sopot

Sopot är en populär bad- och kurort som varje år lockar svenskar till staden. Njut av en oslagbar placering mitt på den Polska Rivieran. Du har dessutom bara 30 minuter till grannstäderna Gdansk och Gdynia. Sopot är mest känt för sitt bad- och nöjesliv under sommarmånaderna. 

På Camping Metropolis bor du med gångavstånd till sandstranden, läget kan inte bli bättre för dig som är ute efter sol och bad på semestern. På området finns också en mataffär som låter dig bunkra upp lite gott att äta för dig som behöver det. Nere på stranden (som är otrolig fin) finns det många billiga restauranger och pubar för dig som vill äta och dricka gott.

Här ligger campingen

Läs mer

Fler ställplatser i Polen

Om ni planerar en husbilssemester i Polen kan ni kolla in sidan Camping.info som listar campingplatser i landet. Som vi nämnde tidigare går det bra att ta med husbilen på de allra flesta campingplatser i landet, men det är såklart bra att dubbelkolla innan avfärd. Vet ni vilken stad ni är inriktade på fyller ni i det i sökfunktionen överst på sidan. 

Vi vill även slå ett slag för Tripadvisors sammanställning över Polens 10 bästa campingar utifrån betyg och recensioner från besökare.

Även EuroCampings.eu har massvis med förslag på passande campingplatser längst med er rutt. De scannar dessutom av bokningsläget på dina datum.

Intresserad av Polen?

Är du intresserad av att semestra längs med Polens Riviera kan vi rekommendera artiklarna om Polens finaste stränder och strandpärlor värda ett besök i Polen. Dessa guider går grundligt igenom vilka städer och sevärdheter som är värda ett stopp på polens nordliga gräns som ligger så lättillgängligt för oss svenskar. Chansen är stor att du kommer drömma dig bort en stund och tänka på varma sommardagar i husbilen.