husbilskatalogen.se

Köpa begagnad husbil

Hem > Köpa begagnad husbil

Köpa begagnad husbil

Som med de flesta andra fordon kan spara pengar på att köpa en begagnad husbil istället för en sprillans ny. Många väljer att gå för begagnat i början av sin ”husbilskarriär” för att prova på om det är något som faller en i smaken. Begagnade husbilar har oftast inte rullat många mil jämfört med begagnade bilar. Häng med när vi går igenom fler fördelar samt ger dig tips på var du kan köpa begagnade husbilar.

3 fördelar med begagnat

1. Priset

Vi startar med den största fördelen med en gång. Priset är det som gör att många lockas av begagnade alternativ. Du kan fynda rejält och få tidigare års toppmodeller till rabatterat pris.

2. Prova på-period

Det är en sak att drömma och en sak att verkligen vara ute på vägarna. Många älskar det från första stund och vissa tycker det är härligt, men inte riktigt värd det. Att inte investera för mycket i köpet ger dig valmöjligheten att känna efter.

3. Undvik värdeminskningen

Om du väljer att köpa begagnat slipper du den värdeminskning nya modeller i regel drabbas av de första åren. De pengarna kan du lägga på lite lyxigare camping- och restaurangupplevelser längst med vägarna. Läs mer om husbilars värdeminskning.

Var kan du köpa begagnad husbil?

Det finns i regel två sätt att köpa begagnade husbilar på. Antingen gör du köpet via en firma som kontrollerar husbilen innan försäljning eller så gör du köpet direkt med en privatperson.

Köpa begagnad husbil hos återförsäljare

Om du vill att en återförsäljare kontrollerar husbilen du funderar att slå till på rekommenderar vi att du gör köpet via en auktoriserad återförsäljare. De kan också ge dig garanti på köpet. På så sätt kan du känna dig säker på att husbilen håller bra kvalitet och du slipper negativa överraskningar gällande din husbil. Hitta begagnade husbilar på Fri-Bo.com som har flera olika modeller i lager som de går i god för innan försäljning. Fri-bo har över 40 års i branschen och är ett ”säkert kort” med många återkommande kunder vilket alltid är att föredra.

Privatperson

Om du känner att du själv kan avgöra och kontrollera om husbilen når upp till dina förväntningar finns det flera hemsidor där köpet sker privat, utan något företag som mellanhand. Vi tänker främst på Blocket.se som dagligen uppdateras med nya husbilar som är till salu från privatpersoner.

Vilken husbil passar dig?

Om du går och funderar på vilken husbil som skulle passa dina behov kan du börja med att fundera över dessa frågor.

När ska jag använda husbilen?

Vissa modeller lämpar sig bäst för sommarkörning medan andra modeller är mer renodlade ”året runt”-modeller.

Hur stor ska husbilen vara?

Denna punkt beror på hur många passagerare som du vill ha möjlighet att transportera, då bältade platser och sängar tar upp mycket plats.

Vilken extrautrustning vill du ha?

Fundera över om du vill ha några specifika funktioner eller annan inredning som är ett måste. Det kan vara alltifrån extra utrymme i sängen till en specifik duschlösning. Ju klarare bild du har över önskat slutresultat, desto lättare blir letandet efter den perfekta husbilen.

Hur mycket ska husbilen väga?

Husbilens vikt bestämmer hur mycket du kan packa i bilen. En låg vikt innebär i regel billigare körning nere på kontinenten, men med lägre vikt får du inte packa lika mycket som i en tungviktare.

Fler saker att fundera över

Läs vidare om vilken husbil som passar dig i artikeln ”Välj rätt husbil – 8 saker att tänka på”. Även i kommentarerna till artikeln finns det flera användbara tips.